Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Εγγύηση 125.000 ευρώ για να αποφυλακιστεί ο Μιχαλολιάκος!

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αποφυλάκιση λόγω παρέλευσης του 18μηνου για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και το βουλευτή Χρήστο
Παππά.
Οι εισαγγελείς Ιωάννης Προβατάρης και Δημήτρης Ασπρογέρακας πρότειναν την αποφυλάκιση τους με περιοριστικούς όρους, στις 29 Μαρτίου, οπότε και λήγει το ανώτατο επιτρεπτό διάστημα προσωρινής κράτησης που προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Συγκεκριμένα, για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ο εισαγγελέας προτείνει καταβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ και διατήρηση του όρου του κατ’ οίκον περιορισμό που του έχει επιβληθεί για το αδίκημα της οπλοκατοχής.
Για τον Χρήστο Παππά, ο κ. Ασπρογέρακας προτείνει να του επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παράδοση διαβατηρίου, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του Νομού Αττικής απαγόρευση μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μέσα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα 3 φορές τον μήνα και διανυκτέρευση στην οικία του.
Τον τελευταίο λόγο για τους όρους που θα τους επιβληθούν έχει το Δικαστικό Συμβούλιο που θα αποφανθεί με βούλευμά του.
Σε κάθε περίπτωση Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς θα πηγαίνουν στο δικαστήριο που αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Απριλίου χωρίς χειροπέδες.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ανάλογη εισαγγελική πρόταση και για τον προφυλακισμένο Γιάννη Λαγός.
Πάντως, η δίκη αναμένεται πολύμηνη και το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι θα αποφυλακιστούν πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου