Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Άκουσε αγοράκι

Artist: Paolo RoversiΠοτέ δεν μου άρεσε να γενικοποιώ. Να ομαδοποιώ. Ποτέ και για τίποτε.

Φράσεις τύπου οι Πηλιορείτες είναι κλέφτες, οι Πατρινιές είναι πουτάνες, οι άντρες είναι μαλάκες και οι γυναίκες τσούλες δεν είναι του στύλ μου. Αλλά όσο και και να μην το θέλεις βρίσκεσαι και ΄συ καμιά φορά στο τρυπάκι να βλέπεις επαναλαμβανόμενα γεγονότα και να
υποθέτεις πως υπάρχουν συγκεκριμένα μοτίβα στις συμπεριφορές των ανθρώπων.

Όσον αφορά λοιπόν τους άντρες και τη γνωστή ηλίθια -συνήθως- συμπεριφορά τους, εγώ τους δικαιολογώ. Ας πούμε είναι μικρά και ανώριμα τα παιδιά και δεν ξέρουν. Άκουσε λοιπόν αγόρι τι πρέπει να έχει η συμπεριφορά σου για να μην θεωρείσαι μαλάκας. Όχι μόνο από το γυναικείο φύλο, αλλά και από τον ίδιο σου τον εαυτό.

Μίλα.
Όταν θέλεις να πεις κάτι. Να λες κάτι. Δε θα λες κάτι άλλο και θα θες να καταλάβει η άλλη τι εννοείς. Στόμα έχεις, μιλιά έχεις, χρησιμοποίησέ τα καταλλήλως.

Ζήτα συγγνώμη.
Όταν φταις θα ζητάς συγγνώμη. Η συγγνώμη έχει εφευρεθεί για αυτόν ακριβώς το λόγο. Για την επανένωση-ανάπλαση σχέσεων. Αν δε ζητήσεις συγγνώμη guess what! Το σύμπαν δεν θα  στη φέρει και πάλι κοντά σου.

Γίνε άντρας.
Να κρατάς χαρακτήρα, αλλά να μην είσαι μετριοπαθής. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το ένα δείχνει ότι θα κάνεις μέχρι εκεί που δεν θα είσαι γελοίος και το άλλο δείχνει ότι είσαι κότα και δεν έχεις αρχίδια. Δεν είπαμε να πέφτεις στα πατώματα και να παρακαλάς. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το να μην διεκδικήσεις αυτό που θες. Ή διεκδίκησέ το σωστά ή άστο ήσυχο!

Πάρε τηλέφωνο.
Ότι και να έχει συμβεί μεταξύ σας. Όσο και να έχετε μαλώσει. Όταν έχετε καιρό να μιλήσετε, όταν θες να την ακούσεις, όταν έχεις να ρωτήσεις κάτι που δεν μπορεί να απαντηθεί με ένα ναι ή με ένα όχι, σήκωσε το κουλό σου και πάρε τηλέφωνο. Μην στέλνεις μήνυμα! ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.

Πες το σ'αγαπώ.
Αν την αγαπάς. Απλά πες της το! Είναι τόσο απλό. Όλοι φοβούνται. Όλοι κρατάνε άμυνες. Ξέρεις κι αυτή έχει τις δικές της άμυνες. Μπορεί και αυτή να μην σου το έχει πει. Αλλά αν την αγαπάς πες της το. Μην το δείχνεις έμμεσα, με τραγούδια, μη το γράφεις σε μπλογκς, τοίχους, στο μυαλό σου. Μην το κρατάς μέσα σου. Πες της "σ'αγαπώ" κι ας πέσει και κάτω!

(κι όταν θες βρίσκεις τα λόγια)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου