Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Χονγκ Κονγκ: Ατρόμητοι νέοι φωτογραφίζουν το κενό από τις ταράτσες ουρανοξυστών

Θα τολμούσατε να περπατήσετε, χωρίς καμία προστασία, στην άκρη ενός ουρανοξύστη που περιβάλλεται από ένα άπειρο τοπίο, το οποίο εκτείνεται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι;

 Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχουν επισκεφτεί το Χονγκ Κονγκ αρκετές φορές. Είναι τόσο εκστασιασμένη με την πόλη που θα ήθελαν να ζήσουν μόνιμα εκεί.
Το Χονγκ Κονγκ είναι μια απίστευτα όμορφη πόλη στην οποία αισθάνεσαι ότι σε σέβονται είτε είσαι ντόπιος είτε τουρίστας αναφέρουν οι  Ρώσοι Vadim Makhorov και ο Vitaly Raskalov οι οποίοι με το φωτογραφικό τους φακό μας δείχνουν μια άλλη όψη της πόλης την οποία δε πρόκειται να  βαρεθείτε ποτέ.
Οι δύο φωτογράφοι μας παρουσιάζουν τις καλύτερες φωτογραφίες που τράβηξαν από πέντε διαφορετικά ταξίδια στη Χονγκ Κονγκ.
 
Η ιστορία ξεκινά από την φωτογράφιση στην ταράτσα του ξενοδοχείου τους σε μια από τις συναρπαστικότερες συνοικίες της πόλης, την Caseuway Bay.
 
Το να ανέβει κανείς στις ταράτσες στα κτήρια του Χονγκ Κονγκ, είναι αρκετά εύκολο. Πιθανότατα η οροφή είναι ξεκλείδωτη αν πρόκειται για κτήριο κατοικιών. Έαν αυτό είναι στο επιχειρηματικό κέντρο το να φτάσεις στην ταράτσα είναι λιγάκι περίπλοκο.
 
Το Χονγκ Κονγκ είναι χτισμένο πάνω σε νησιά, και χωρίς υπερβολή πρόκειται για μια πόλη με πολύ λίγο χώρο. Ως εκ τούτου τα κτήρια είναι ψηλά.
 
Η στέγαση στη πόλη είναι πανάκριβη, είναι 55% πιο ακριβή από το Λονδίνο. Οι φωτογράφοι μας μεταφέρουν στο  Chungking Mansions, μια περιοχή που βρίσκεται στην ηπειρωτική χώρα. Είναι φημισμένη για τα φτηνά της σπίτια. Επιπλέον είναι ένα μέρος όπου ζουν πολλοί μετανάστες (από την Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές ).
Στο Chungking Mansions μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Στην περιοχή με 120 δολάρια Χονγκ Κονγκ, αγόρασαν 3 γραμμάρια χασίς Κασμίρ.
 
Οι δύο νέοι φωτογράφησαν και μια άστεγη που κοιμόταν σε κεντρική λεωφόρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι  δεν υπάρχουν άστεγοι άνθρωποι στο Χονγκ Κονγκ. Στην πραγματικότητα, ήταν η μοναδική φορά που είδαν κάποιον άστεγο.
 
 
Οι δύο φίλοι σχολιάζουν ότι αφ΄ότου ανέβασαν φωτογραφίες στο  Facebook, από το Χονγκ Κονγκ πολλοί είναι αυτοί που κλειδώνουν τις εισόδους στις ταράτσες. Το Istagram είναι γεμάτο από φωτογραφίες από τις στέγες του Χονγκ Κονγκ με αποτέλεσμα η ασφάλεια να δίνει μεγαλύτερη προσοχή.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πηγή: ontheroofs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου