Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Μανιώδης καπνιστής θα κάνει πλούσια την οικογένεια του μετά θάνατον – Θα πάρουν αποζημίωση 1 εκ ευρώ!

Μανιώδης καπνιστής θα κάνει πλούσια την οικογένεια του μετά θάνατον – Θα πάρουν αποζημίωση 1 εκ ευρώ!
Στην Ιταλία, μία οικογένεια ενός καπνιστή που έκανε 45 τσιγάρα την ημέρα για σχεδόν 40 χρόνια, κινήθηκε εναντίον εταιρείας καπνών και κέρδισε τη δίκη. Πλέον, θα λάβει αποζημίωση της τάξης των 970 χιλιάδων ευρώ!

Ένα ποσό το οποίο ανέρχεται σε 970 χιλιάδων ευρώ ως αποζημίωση καλείται να καταβάλει η Ιταλική Εταιρία Καπνών σε συγγενείς ενός Ιταλού, μανιώδη καπνιστή, του Αντόνιο Σίπα, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 54 ετών λόγω καρκίνου του πνεύμονα.

Η απόφαση αυτή της ιταλικής δικαιοσύνης έγινε γνωστή σήμερα. Ο αποθανών κάπνιζε από τα δεκαπέντε του, διαρκώς, 45 τσιγάρα την ημέρα. 

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της εισαγγελία του Μιλάνου, «η Εταιρία Καπνών δεν του επέτρεψε να πληροφορηθεί τους πραγματικούς κινδύνους που συνδέονται με το κάπνισμα» ώστε να έχει την επιλογή να συνεχίσει να καπνίζει με επίγνωση του κινδύνου ή να σταματήσει.

Από το 1965 μέχρι το 2003 (το έτος του θανάτου του Ιταλού) υπολογίζεται ότι είχε καπνίσει σχεδόν ένα εκατομμύριο τσιγάρα. 

Ο δικαστής αποφάνθηκε ότι η προσωπική ευθύνη του Σίπα δεν υπερβαίνει το 20% στην πρόκληση της συνολική ζημίας», λαμβάνοντας υπόψη «τον εθισμό μετά από τόσα χρόνια καπνίσματος» του μεσήλικα.

Ο νόμος που επιβάλλει την αναφορά στα πακέτα τσιγάρων των κινδύνων και των βλαβερών επιπτώσεων του καπνίσματος στην υγεία εγκρίθηκε το 1991. Ως τότε δεν υπήρχε καμία σχετική άμεση ή έμμεση προειδοποίηση.


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου