Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΧΑΛΚΙΔΚΗ - οδικό δίκτυο της Κασσάνδρας .......1969



Το οδικό δίκτυο της Κασσάνδρας δεν έχει υποστεί καμία ριζική αλλαγή από τότε που φτιάχτηκε, επί Χούντας………  
! Μόνο επιδιορθώσεις και πασαλείμματα, για την ενίσχυση, τελικά, των επιτήδειων και των αυλικών τους.
Επί δεκαετίες οι προαναφερόμενοι κοστολογούν το κάθε χιλιόμετρο 3 φορές πάνω από το κανονικό, τσεπώνουν ακόμη και σήμερα τα Ευρωπαϊκά κονδύλια και τους φόρους των Ελλήνων πολιτών που προορίζονται για την ανάπτυξη .
Στο ανεπαρκές οδικό δίκτυο της Κασσάνδρας, το 1969 κυκλοφορούσαν ελάχιστα αυτοκίνητα, ενώ το 2014, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κυκλοφορούν εκατομμύρια! Φαίνεται άραγε λογικό, αυτό το οδικό δίκτυο να μπορεί να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις χωρίς τις βασικές υποδομές (ελλιπής φωτισμός, λακκούβες, δρόμοι χωρίς μπάρες, επικίνδυνες στροφές ,δρόμοι με προβληματική σηματοδότηση,ακόμα και δρόμοι χωρίς διαγραμμήσεις……);
Η αστυνομία απούσα! Το κράτος την έχει μεταβάλει σε εισπρακτική εταιρεία, που ασχολείται κυρίως με τις οφειλές προς το δημόσιο, παρά με τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και την τήρηση της τάξης.

Όπου και να γυρίσεις τα μάτια, στους δρόμους της Κασσάνδρας παρατηρείς εκατοντάδες εκκλησάκια, στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν άδικα!
Κι αν η Κασσάνδρα, ειδικά το καλοκαίρι, έχει πλέον συνηθίσει να πορεύεται με τις ελλείψεις και να ‘’συγχωρεί’’ τους υπεύθυνους, ο θάνατος δεν αστειεύεται, δεν συγχωρεί!
Τους καλοκαιρινούς μήνες, το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί μόλις με ένα ασθενοφόρο για 500000 κόσμο ημερησίως και με μειωμένο προσωπικό. Ευτυχώς που οι εργαζόμενοι του Κ.Υ. δίνουν αγώνες τιτάνιους και σώζουν ζωές με τα πενιχρά μέσα που το κράτος τούς διαθέτει.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι, όπως ακούγεται, η Κεντρική Διοίκηση θεωρεί περιττή την ύπαρξη του Κέντρου Υγείας στην Κασσάνδρα!
Ως πότε θα θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο εξαιτίας της αδιαφορίας των ‘’υπεύθυνων’’ ;
Ως πότε θα τούς επιτρέπουμε να παίρνουν ανθρώπινες ζωές αλόγιστα;
Πότε θα πούμε φτάνει πια …..;
Υ.Γ Όλα αυτά τα λέμε από την έντυπη έκδοση της Κασσάνδρας εδώ και είκοσι και πλέων χρόνια ,αλλά δυστυχώς το κράτος βουβαίνει και γίνεται συνένοχος σε τέτοιου είδους εγκλήματα.
Valandares


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου